oino-agrotika.gr

Δίχτυα Ελαιοσυλλογής

Δίχτυα συγκομιδής ελιών Extra πυκνή πλέξη και ενισχυμένος ιμάντας

Απο: 29,99 €

Περισσότερα…

Εξοπλισμός οινοποίησης

Εξοπλισμός οινοποίησης Ολα τα εργαλεία για την παραγωγή κρασιού

Απο: 1,87 €

Περισσότερα…

Κάβες

κάβες κρασίων Κομψές κάβες ξύλινες και μεταλλικές

Απο: 47,36 €

Περισσότερα…

Φέτα τηγανητή με Ρακί και μέλι!


Προετοιμασία Ψήσιμο
Υλικά...



500 γρ. φέτα σκληρή
½ φλ. τσικουδιά
½ πακέτο φύλλο κρούστας
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. μέλι θυμαρίσιο ή πετιμέζι
½ φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
½ φλ. άσπρο και μαύρο σουσάμι καβουρντισμένο
Διαδικασία
Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια που κάνουν μικρές μερίδες .Bάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ και τα αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με τη τσικουδιά .Tα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες αντίστοιχα με τα κομμάτια της φέτας που έχουμε κόψει. Χρησιμοποιούμε δυο λωρίδες φύλου κρούστας  τις οποίες λαδώνουμε ενδιάμεσα  για να τυλίξουμε κάθε κομμάτι φέτας . Με λίγο νερό κολλάμε τις άκρες των φύλλων.
Τηγανίζουμε τα πακετάκια φέτας σε αντικολητικό τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν και από τις δυο πλευρές τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό  χαρτί κουζίνας να αφήσουν τη περίσσια  του λαδιού. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά με μέλι .

Πηγή: Star