Αρχική
e-shop
Posts RSS
Δίχτυα Ελαιοσυλλογής
Extra πυκνή πλέξη και ενισχυμένος ιμάντας
Απο: 29,99 €
Περισσότερα…
Εξοπλισμός οινοποίησης
Ολα τα εργαλεία για την παραγωγή κρασιού
Απο: 1,87 €
Περισσότερα…
Κάβες
Κομψές κάβες ξύλινες και μεταλλικές
Απο: 47,36 €
Περισσότερα…
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ
11/13/2012 12:04:00 μ.μ.
Unknown
Με την αγορά του βαρελιού αφήνουμε την εξωτερική ζελατίνη μέχρι την χρησιμοποίηση του βαρελιού. 4-5 μέρες πριν αποφασίσουμε να γεμίσουμε με κρασί, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1ο βήμα
Ξετυλίγουμε το βαρέλι από τη ζελατίνη.
2ο βήμα
Το τοποθετούμε σε οριζόντια θέση και αφαιρούμε την τάπα και το φελλό.
3ο βήμα
Βάζουμε την κάνουλα και την περιστρέφουμε στην κάθετη (κλειστή) θέση.
4ο βήμα
Τη χτυπάμε ελαφριά.
5ο βήμα
Αφού ξεπλύνουμε το βαρέλι εξωτερικά και εσωτερικά, το γεμίζουμε με πόσιμο νερό έως επάνω.
6ο βήμα
Βρέχουμε το βαρέλι σε όλες τις επιφάνειες, ώστε να «ποτίσει» το ξύλο. Θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν διαρροές από διάφορα σημεία.
7ο βήμα
Για το λόγο αυτό απογεμίζουμε το βαρέλι τακτικά, ώσπου να σταματήσει η οποιαδήποτε διαρροή (συνήθως 2 - 5 ημέρες). Αφού σταματήσουν οι διαρροές, καλό είναι να το αφήσουμε ακόμη μία ημέρα, για να είμαστε απόλυτα σίγουροι.
8ο βήμα
Μετά το «στανιάρισμα» του βαρελιού, αδειάζουμε το νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει με την τρύπα προς τα κάτω.
9ο βήμα
Γεμίζουμε το βαρέλι με το κρασί, χωρίς καμία άλλη διεργασία.
Τέλος, σφραγίζουμε την τρύπα με την τάπα.
tesias
Posted in
διαδικασία βαρέλι
,
Οινοποίηση βαρέλι
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Σελίδες
Αρχική σελίδα
E-shop
Δημοφιλέστερα
Τα βήματα για την οινοποίηση
Ουσίες οινοποίησης
Ποικιλίες Κρασιού
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ
Blog Archive
▼
2012
(20)
►
Δεκεμβρίου
(2)
▼
Νοεμβρίου
(18)
Καινοτομίες των ελληνικών κρασιών
Τα βήματα για την οινοποίηση
Φέτα τηγανητή με Ρακί και μέλι!
Φρουτώδη Κρασία
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ
Φυσικά κρασιά: νέα μόδα;
Πως να φτιάξετε Ρακόμελο
Τα μυστικά για την παραγωγή μιας καλής τσικουδιάς
Ποικιλίες Κρασιού
Η νέα γενιά των κρητικών κρασιών
Ουσίες οινοποίησης
Έλληνες οινοποιοί του αύριο
Αέρια που απελευθερώνονται μετά την εμφιάλωση
Οινοποίηση γλυκών οίνων
Οινοποίηση αφρωδών οίνων
ΚΡΑΣΙ και ΖΥΜΕΣ
Ελέγχους για την παράνομη οινοποίηση ξεκινάει στα ...
Κρασί - Χωρίς ειδικό φόρο κατανάλωσης
Labels
Αέρια που απελευθερώνονται από τον φελλό
(1)
διαδικασία βαρέλι
(1)
Ελαιόλαδο
(1)
Ελέγχους
(1)
Έλληνες οινοποιοί του αύριο
(1)
Ελληνικά κρασιά
(1)
Η νέα γενιά των κρητικών κρασιών
(1)
καινοτομία
(1)
Κρασί
(1)
ΚΡΑΣΙ και ΖΥΜΕΣ
(1)
Μέλι
(1)
οινοπαραγωγή
(1)
Οινοποίηση αφρωδών οίνων
(1)
Οινοποίηση βαρέλι
(1)
Οινοποίηση γλυκών οίνων
(1)
Οινοποιητικά
(1)
οινος
(1)
Ουσίες οινοποίησης
(1)
παραγωγή τσικουδιάς
(1)
παράνομη οινοποίηση
(1)
Ποικιλίες Κρασιού
(1)
Ρακί
(1)
Ρακόμελο συνταγή
(1)
Συμβουλές
(1)
Φέτα
(1)
Φρουτώδη Κρασία
(1)
Φυσικά κρασιά
(1)