oino-agrotika.gr

Δίχτυα Ελαιοσυλλογής

Δίχτυα συγκομιδής ελιών Extra πυκνή πλέξη και ενισχυμένος ιμάντας

Απο: 29,99 €

Περισσότερα…

Εξοπλισμός οινοποίησης

Εξοπλισμός οινοποίησης Ολα τα εργαλεία για την παραγωγή κρασιού

Απο: 1,87 €

Περισσότερα…

Κάβες

κάβες κρασίων Κομψές κάβες ξύλινες και μεταλλικές

Απο: 47,36 €

Περισσότερα…

Ελέγχους για την παράνομη οινοποίηση ξεκινάει στα οινοποιεία το ΥπΑΑΤ

Αναλυτικές οδηγίες για την αποφυγή της εισόδου ποικιλιών που απαγορεύεται να οινοποιηθούν, παρέχει με έγγραφό του, το οποίο υπογράφει ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, κ. Μόσχος Κορασίδης, το τμήμα οίνου του υπουργείου. Σύμφωνα με αυτό η υποχρέωση αναγραφής του κωδικού αμπελοτεμαχίου στα παραστατικά διακίνησης των σταφυλιών, αλλά και η υπόμνηση διατάξεων για την ενημέρωση των ΔΑΟΚ στην περίπτωση ενδοκοινοτικών αποκτήσεων, σκοπεύουν στην αναστολή του φαινομένου των παράνομων οινοποιήσεων, που χρόνια τώρα νοθεύουν τον ανταγωνισμό στον τομέα, παραπλανώντας ταυτόχρονα τον Έλληνα καταναλωτή.


Στις αναλυτικές οδηγίες του ΥπΑΑΤ αναφέρεται ότι στις οινοποιητικές επιχειρήσεις της χώρας, σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία απαγορεύεται η οινοποίηση μη οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου καθώς και η οινοποίηση ποικιλιών που προέρχονται από αμπελοτεμάχια τα οποία δεν εντάσσονται στο δυναμικό παραγωγής του αμπελοοινικού τομέα (φυτεύσεις χωρίς αντίστοιχο δικαίωμα, τεμάχια ποικιλιών διπλής / τριπλής χρήσης που ενισχύονται από άλλη Κ.Ο.Α. ή επιτραπέζιων σταφυλιών).

Επιπλέον:

  • Απαγορεύεται η παραλαβή και η επεξεργασία στις οινοποιητικές εγκαταστάσεις επιτραπέζιων ποικιλιών αμπέλου καθώς έρχεται σε αντίθεση με την ΚΟΑ του Οίνου.
  • Απαγορεύεται η παραγωγή στις οινοποιητικές εγκαταστάσεις αμπελοοινικών προϊόντων άλλων από αυτών που αναφέρονται στο Παράρτημα Χιβ του Καν (ΕΚ) 1234/07.
  • Απαγορεύεται η παραγωγή, επισήμανση, εμφιάλωση/συσκευασία και η διάθεση στην αγορά αμπελοινικών προϊόντων από επιχειρήσεις οι οποίες δεν τηρούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Κοινή Οργάνωση Γεωργικών Αγορών για τα αμπελοοινικά προϊόντα (Καν. 1234/2007 και οι εφαρμοστοί αυτού) ανεξάρτητα αν αυτές διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας ή / και άδεια εμφιάλωσης οι οποίες προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία.