Υλικά :
1 λίτρο τσικουδιά 18-19 γράδων
4 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
2 ξύλακια κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε να μην πάρει φωτιά από τις αναθυμιάσεις της τσικουδιάς. Μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για 10' να πάρει τα αρώματα.
Σουρώνουμε και πίνουμε ζεστό ή αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι και πίνουμε στην παρέα και μετά το φαγητό για καλή χώνεψη.
Πως να φτιάξετε Ρακόμελο
11/09/2012 10:24:00 π.μ.
Unknown
Posted in
Ρακόμελο συνταγή